Balkan Taksim este copilul învelit în catifea al multi-instrumentalistului bucureştean Saşa-Liviu Stoianovici şi al prietenului său, producătorul electronica Alin Zăbrăuţeanu, care se află într-o călătorie de a informa, educa şi distra publicul din întreaga lume cu ritmul, rădăcinile şi sufletul balcanic.

Proiectul a început prin căutarea a ceva care să lege ceea ce a fost cu ceea ce va fi. Explorările lui Saşa ale muzicii tradiţionale din Balcani, a României vechi şi culturilor slave l-au dus în mai multe călătorii în regiune, unde a a lucrat împreună cu artişti şi muzicieni locali pentru a înregistra piese pe care apoi le reeorchestează cu sonorităţi electronica moderne, bass pronunţat şi beaturi puternice

Balkan Taksim este o trupă cunoscută pentru atmosferă balnică creată cu ajutorul unui mix infecţios de muzică contemporană şi voci şi sonorităţi balcanice. Muzica lor este sinceră şi adâncă. Nu este nici un colaj şi nici un împrumut cultural, nu este nici măcar fusion. S-a născut din întâlnirea, în termeni egali, a diferitelor culturi balcanice, a instrumentelor tradiţionale, a ritmurilor carpatice antice, vocilor fără vârstă, modelelor psihedelice, tehnologiilor muzicale contemporane şi viziunilor asupra viitorului şi…cu poporul român. Mixul lor al noului cu vechiul, al analogului cu digitalul creează propriul lor sunet şi vizual unic.