De pe malurile româneşti ale Marii Negre, în 2009 s-a înfiinţat Walls. Trupă este asociată cu genuri precum progressive metal, alternative şi melodic metal. White Walls şi-au menţinut, în mare, line-up-ul de-a lungul timpului, incluzându-i pe chitaristul Alexandru Eduard- Dascălu (Dasu), voalistul Eugen Brudaru, bassistul Serban- Ionuţ Georgescu şi toboşarul Theo Scriosteanu. Cel de-al cincilea membru neoficial al trupei este managerul Mihnea Ioan Grecu.

White Walls împletesc deseori elemente de întuneric şi lumina cu riff-uri neobosite, coarde melancolice şi un mix balansat între nestatornice şi reţinere. Influenţată de o varietate de subgenuri metal, sunetul lor a fost comparat cu cel al altor trupe precum The Ocean, Opeth, Tool sau Karnivool.


Albumul de debut al trupei, Mad Man Circus, a fost lansat în octombrie 2010 prin intermediul labelului online asiluum.com, drept download gratuit. Discul a fost apreciat ca o revelaţie şi s-a bucurat de un succes incredibil între critici şi fani ai muzicii din întreaga lume, ducând trupa într-un turneu naţional şi european (15 concerte şi 6 ţări). Continuând în această notă de succes, White Walls au fost prima trupă românească vreodată invitată să cânte la ProgPower Europe în 2011, iar la finalul turneului au cântat la Romanian Rock Meeting în deschiderea Pain of Salvation, în acelaşi an.

În 2013, după ce au cântat pe cele mai mari scene şi festivaluri din România, era timpul să vină cu ceva şi mai mare. Trupa a lansat cel de-al doilea material de studio intitulat “Escape Artist”, un disc concpetual care introduce o nouă abordare muzicală a trupei. Marius Costache a fost inginerul de înregistrări şi mixaj (la fel ca pentru Mad Man Circus), în timp ce masterul a fost preluat de Alan Douches (cunoscut pentru colaborările sale cu Killswitch Engage, Mastodon şi Sepultura). Artwork-ul albumului a fost realizat în colaborare cu Costin Chioreanu, care a mai lucrat cu nume cunoscute precum At the Gates, Cellar Darling sau Ulver. Escape Artist a generat interes imediat şi un hype de “albumul anului” încă de la apariţie. De altfel, şi show-ul de lansare al materialului a fost primul spectacol sold-put al trupei.


La trei ani de la acest moment, pe 15 octombrie 2016, White Walls au lansat un nou single şi video, Death Follows Me.
Pe 22 mai 2020, trupa s-a întors cu un nou single aclamat de critici şi un videoclip pentru Starfish Crown, împreună cu vestea lansării unui nou album, Grandeur. Cel de-al doilea single, Eye for an I, a văzut lumina zilei la începutul lunii octombrie în forma unui video animat. Câteva săptămâni mai târziu, pe 23 octombrie 2020, a fost lansat şi Grandeur. Mixul şi masterul îi aparţin lui Forrester Savell (cunoscut pentru colaborările sale cu Karnivool, Animals aş Leaders, Make Them Suffer), în timp ce artwork-ul a fost semnat de Radu Damian. Grandeur a avut parte din nou de acelaşi hype de “albumul anului” ca Escape Artist. În prima parte a lunii decembrie, trupa a primit premiul pentru Best Music (Animation) la Mumbai Shorts Internaţional Film Festival 2020 pentru videoclipul Eye for an I